Tosti met knapperige bacon, avocado en kaas

Tosti met knapperige bacon, avocado en kaas

Ik had last van een baaldag en zodoende zin in een lekkere lunch. Het is niet handig om je emoties altijd weg te eten, maar soms helpt het wel verdraaid goed ­čśë En wat helpt er nou beter als comfort food dan een overheerlijke tosti?

Mijn avocado-verslaving gaat de laatste tijd een beetje op en af. Het ene moment eet ik ze bijna dagelijks en zijn ze niet aan te slepen. Tot ik een periode heb waarin ik steeds nog niet rijpe avocado’s tref, die op de een of andere manier ook maar niet willen opschieten met rijpen en ik er weer even helemaal klaar mee ben. Haha, ik wil mijn eten gewoon kunnen eten wanneer ik er zin in heb en dan niet nog 3 dagen moeten wachten. Grrr.

Vandaag had ik geluk en trof ik een perfecte avocado. Dat maakte mijn dag weer een beetje goed! Zo zacht dat je hem makkelijk doorsnijdt maar ook nog wel een beetje bite. Daarnaast had ik oud brood liggen waar ik nog iets mee wilde en hebben we ontbijtspek en kaas eigenlijk standaard in de koelkast. Geen al te originele combinatie, maar wel superlekker! Ik at ‘m met mijn favoriete sausje bij tosti’s: een evenredig mengsel van mayonaise en curry gew├╝rz. Ook een aanrader!

Ps: niet-al-te-gezonde-maar-wel-lekkere broodjes doen het goed bij mij! Check hier voor nog een fijn receptje.

Tosti met knapperige bacon, avocado en kaas

2016-12-03
: 2
: 15 min
: Makkelijk

Door:

Ingredi├źnten
 • 4 zelfgesneden niet al te dunne plakken van een lekker brood
 • 4 plakken kaas (ik had belegen)
 • een halve avocado
 • 4 plakjes ontbijtspek
 • smeerbare roomboter
 • een beetje peper
Stappenplan
 • Stap 1 Bak in een droge koekenpan de plakken ontbijtspek uit totdat ze knapperig zijn. Leg ze op een bordje en laat ze eventjes afkoelen.
 • Stap 2 Pak vervolgens je avocado en snijd hem doormidden. Leg de helft met de pit er nog in, in de koelkast. Die kun je op een later moment gebruiken. Snijd de andere helft in plakjes.
 • Stap 3 Smeer de plakken brood aan 1 kant in met roomboter. Leg twee boterhammen op elkaar met de beboterde kanten naar elkaar toe. Op deze manier komt de boter tijdens het opbouwen van je tosti niet aan je bord of aan je snijplank.
 • Stap 4 Leg op beide boterhammen een dubbelgevouwen plak kaas. Verdeel vervolgens de plakjes bacon over de boterhammen. Daarna kun je de avocado erop leggen.
 • Stap 5 Strooi een beetje peper over de avocado. Zout hoeft wat mij betreft niet, omdat de bacon en de kaas al zout genoeg zijn, maar als jij dit wel lekker vindt kun je dat natuurlijk altijd ook toevoegen. Tot slot leg je op de avocado wederom een dubbelgevouwen plak kaas.
 • Stap 6 Sluit je tosti-ijzer aan. Leg de bovenste boterhammen (die waar dus al je beleg op ligt) in het ijzer. Vervolgens leg je de onderste twee boterhammen erop met de beboterde kant naar de bovenkant
 • Stap 7 Grill de tostis totdat ze goudbruin en knapperig zijn en de kaas gesmolten is!
Marian

Marian

Foodblogger | 29 | Streetfood | Pizza-verslaafd |
Marian


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *