Spaghetti met gerookte zalm, dille en wittewijnsaus

Spaghetti met gerookte zalm, dille en wittewijnsaus

I love spaghetti! Van alle soorten pasta is spaghetti toch wel mijn all time favorite. Als kind was spaghetti bolognaise al mijn lievelingseten en eigenlijk heeft deze pastasoort altijd een prominente plek in mijn keukenreportoire gehad. Het liefst eet ik meerdere keren per week spaghetti, vergezeld door verschillende zelfgemaakte pastasauzen.
Een van mijn favoriete spaghetti-receptjes is dit recept met gerookte zalm, witte wijn en dille. Sinds mijn studententijd ben ik meer vis gaan eten en werd ook gerookte zalm een favoriet. Dit gerecht is ooit eens ontstaan toen ik alleen moest eten en nog wat restjes in de koelkast had. Mijn vriend is niet dol op vis dus eten we dat als we samen eten niet zo vaak. Als ik alleen eet of met vriendinnen dan grijp ik dus direct mijn kans.
De saus in dit recept wordt extra lekker door de toevoeging van de droge witte wijn. Wist je dat je een restje wijn dat net niet lekker meer is om te drinken nog prima kunt gebruiken om mee te koken? Zo verspil je zo weinig mogelijk van je geliefde drankje!
Dit receptje maak ik vaak wanneer ik alleen eet; het is snel klaar en super lekker!

Spaghetti met gerookte zalm, dille en wittewijnsaus

2016-10-30
: 2
: 10 min
: 10 min
: Makkelijk

Door:

Ingredi├źnten
 • 200 gram spaghetti
 • 100 gram gerookte zalm
 • een kleine ui
 • verse dille
 • 200 gram creme fraiche
 • 100 ml water
 • 150 ml droge witte wijn
 • een half groente bouillonblokje
 • een theelepel tomatenpuree
 • peper en zout
 • optioneel: gedroogde chiliflakes
Stappenplan
 • Stap 1 Zet een pan gezouten water op het vuur om de spaghetti in te kunnen koken. Voeg wanneer het water kookt de spaghetti toe en kook volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
 • Stap 2 Snipper de ui en fruit deze op laag vuur zachtjes aan in wat olijfolie totdat hij glazig is. Voeg het water, de creme fraiche en de tomatenpuree toe en roer door. Verkruimel het halve bouillonblokje erboven. Laat een paar minuten pruttelen totdat de ui helemaal zacht is. Voeg dan de witte wijn toe en laat dit op wat hoger vuur inkoken zodat de alcohol verdampt.
 • Stap 3 Hak een bosje dille fijn en voeg toe aan de saus. Snij de gerookte zalm in reepjes en voeg ook deze op het laatst toe aan de saus, hij hoeft maar even mee te garen. Voeg naar smaak peper, zout en chiliflakes toe.
 • Stap 4 Voeg de spaghetti wanneer deze al dente is toe aan de saus en roer voorzichtig door. Zorg ervoor dat de saus zich goed kan hechten aan de pasta.
 • Stap 5 Schep de pasta op de borden en strooi er tot slot nog wat vers gehakte dille overheen. Voil├á!
 • Stap 6 Tip: Maak er een simpele groene salade (bijvoorbeeld rucola, avocado en bosui met wat vinaigrette) bij om de maaltijd af te maken en om aan je 250 gram groente op een dag te komen :-).
Marian

Marian

Foodblogger | 29 | Streetfood | Pizza-verslaafd |
Marian

Related Posts

Tomatensoep met tijm, balsamicoazijn en gepofte knoflook

Tomatensoep met tijm, balsamicoazijn en gepofte knoflook

Vandaag staat tomatensoep in de spotlights! Ik moest er laatst aan denken dat ik tijdens mijn studententijd liters van die soepen uit zak gegeten moet hebben. In mijn studententijd stonden deze soepjes minstens een keer per week op het menu. Mijn huisgenootjes favoriete variant was […]

Crostini met parmaham en gecarameliseerde vijgen

Crostini met parmaham en gecarameliseerde vijgen

In het weekend hou ik ervan om aan het eind van de middag of begin van de avond lekker te borrelen met verschillende kleine hapjes. Crostini’s met parmaham en gecarameliseerde vijgen komen bij ons thuis geregeld op tafel. Ik ben dol op de combinatie van […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *