Mosterdsoep met sinaasappel en oesterzwammen

Mosterdsoep met sinaasappel en oesterzwammen

Jaaaaa, daar was ik weer met een overheerlijk soepje! Mosterdsoep dit keer, maar dan anders. En, ik ben terug van weggeweest. De kerstperiode was een drukke maand voor mij en daardoor zijn er eventjes geen nieuwe recepten op mijn blog verschenen. Maar, ik ben er weer! Deze mosterdsoep met sinaasappel en oesterzwammen is verrassend lekker. Ideaal als voor- of tussengerecht tijdens een gezellig dinertje.

Ik zag de omschrijving van deze soep op de menukaart staan van een restaurant bij ons in de buurt. Het leek me een bijzondere combinatie en zodoende ging ik eens op internet struinen of ik daar ook een recept bij kon vinden. En dat vond ik! Ik heb het recept dus niet zelf bedacht, maar het is zo lekker dat deze soep zeker een eervolle vermelding op mijn blog verdient.

Fruit door een soep vond ik in het begin best raar klinken. Ik houd best van warm fruit in een hoofdgerecht (lees: een pizza Hawaii of mango door een curry), maar sinaasappel in de soep leek me wel gek. Toch trok het recept me ook aan. Toen ik tijdens het koken stiekem een hap proefde was ik gelijk verkocht! Deze soep komt vaker bij ons thuis op het menu.

Mosterdsoep met sinaasappel en oesterzwammen

2017-01-08
: 4
: 20 min
: 10 min
: 30 min
: Kan lastig zijn

Door:

Ingrediƫnten
 • 35 gram roomboter
 • 25 gram bloem
 • 0,25 liter sinaasappelsap
 • 2 groentebouillontabletten
 • 1 eierdooier
 • 1 theelepel koenjit/kurkuma (geelwortel)
 • 2 eetlepels Groningse mosterd
 • 0,25 liter slagroom
 • 1 handsinaasappel
 • 150 gram oesterzwammen
 • een handje fijngesneden bieslook
 • zout
 • peper
Stappenplan
 • Stap 1 Smelt 25 gram roomboter in je soeppan. Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe. Roer het mengsel door en laat heel even pruttelen. Pas op dat het niet bruin wordt!
 • Stap 2 Voeg dan voorzichtig en scheutje voor scheutje het water toe. Blijf goed roeren! Op deze manier gaart de bloem en krijg je een licht gebonden mengsel.
 • Stap 3 Voeg dan het sinaasappelsap toe. Roer even door en voeg de bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook.
 • Stap 4 Klop in een kom de eierdooier, de koenjit en de mosterd door elkaar. Roer ook de slagroom erdoor.
 • Stap 5 Haal je pan van het vuur en laat ietsje afkoelen. Roer het slagroom/mosterd/eidooier-mengsel door je nog warme, maar niet meer kokende soep heen.
 • Stap 6 Snijd de oesterzwammen in reepjes en bak deze met wat boter in een koekenpan op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Roer de oesterzwammen door de soep.
 • Stap 7 Schil de sinaasappel zo dik dat het witte vlies wordt meegeschild. Snijd de sinaasappelpartjes voorzichtig tussen de vliezen uit (zodat je zegmaar alleen het binnenste van de sinaasappel krijgt en niet de velletjes). Snijd de sinaasappelpartjes in stukjes en roer ook dit door de soep.
 • Stap 8 Verdeel de soep over de borden en garneer met wat fijngesneden bieslook. Eet smakelijk!
Marian

Marian

Foodblogger | 29 | Streetfood | Pizza-verslaafd |
Marian


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *